Hyvinvointivalmentaja Kirsi Kautiainen

Suuri intohimoni on auttaa kanssaihmisiäni voimaan paremmin. Meillä jokaisella on omat haasteemme elämässä ja ne on tarkoitettu voitettaviksi. En itse tyydy vaivojen vaillistamaan elämään ja sen vuoksi aina rohkaisen muitakin tavoittelemaan kokonaisvaltaisesti tervettä ja hyvinvoivaa elämää. 

Elin koko lapsuuteni vakavasti masentuneen äidin varjossa ja se jätti minuun paljon lapsuudenaikaisia traumoja. Ne vaikuttivat elämääni vuosikymmenien ajan, kunnes omien ihanien lasten saamisen jälkeen jotain oli pakko alkaa tekemään, jotta pahoinvointi perheessäni ei siirtyisi enää yhtäkään sukupolvea edemmäksi. 

Aloitin hyvinvointitaipaleeni ravitsemuksellisista asioista. Olin vuosikausia elänyt sokerikoukussa, toisinaan korvaten jopa lounaani karkilla. Olin väsynyt, ahdistunut ja suolistoni oli niin sanotusti romuna. Oli aika tehdä kunnon ryhtiliike, ja suurella päättäväisyydellä ja ruokavaliomuutoksella siinä onnistuinkin. Kuuntelin ravitsemuksellisia asiantuntijoita ja lopulta kouluttauduin funktionaaliseksi ravitsemusneuvojaksi Terveysopisto Saluksessa Helsingissä. 

Elin pitkän aikaa tiukan kurinalaista elämää noudattaen kaikkia mahdollisia ravitsemuksellisia oppeja ja käyttäen hyvälaatuisia lisäravinteita. Silti tuntui, että en saavuttanut niitä tuloksia, mitä olisin halunnut saavuttaa. Jotain vielä selkeästi puuttui! Ja se jokin oli stressinhallinta. Syvään juurtuneiden lapsuudentraumojen vuoksi kehoni kävi jatkuvasti ylikierroksilla ja kärsin ns. fysikaalisesta stressistä. Nukuin huonosti, olin väsynyt ja sen vuoksi pinna oli lasten kanssa liian usein kireällä. Enkä tietenkään pitänyt itsestäni sellaisena äitinä... puolisona... ja ihmisenä ylipäänsä. Oli keksittävä jotain lisää. 

Olin tuossa vaiheessa jo löytänyt joogan elämääni ja sain siitä jossain määrin apua. Sisäinen intuitioni johdatti minua voimakkaasti Intiaan etsimään 'puuttuvaa palasta' itsessäni. Vuoden 2017 loppupuolella lähdin kuukaudeksi joogaopettajakoulutukseen Pohjois-Intiaan. Kuukausi oli opetuksellisesti rankka, mutta oli ihana keskittyä tuona aikana täysin itseeni - mikä kotona pienten lasten vuoksi oli mahdotonta. Ja siellä toden totta sain kosketuksen sisäiseen pahoinvoivaan lapseeni ja tulin takaisin kotiin muuttuneena ihmisenä, juuri niin kuin olin halunnut. Joogasin itse paljon ja aloin pitämään joogatunteja myös muille. 

Mutta vielä vaan tämänkin jälkeen tuttu ahdistusmöykky hiipi takaisin rintaani. Tässä vaiheessa aloin jo olla aika epätoivoinen, sillä tuntui, etten millään saa sitä sieltä pois. Olo tuntui taas ahdistuneen kurjalta, vaikka kaikki oli hyvin. Silloin törmäsin Facebookissa Eden Energy Medicinen verkkokurssiin ja kokeilin sitä vielä viimeisenä oljenkortenani. Eden Energy Medicine harjoitteiden myötä möykky rinnassani suli kuin ihmeen kaupalla pois ja olin vihdoin siitä vapaa. Sillä hetkellä tajusin, että Eden Energy Medicinessä on jotain suurta taikaa ja se vei minut mennessään. Aloin opiskella sitä ensin Ruotsissa ja sitten Yhdysvalloissa. Ja sillä tiellä edelleen olen, ja viime aikoina olen enenevässä määrin kehittänyt Eden Energy Medicineä muiden energeettisten oppien ja oman intuitioni pohjalta siihen pisteeseen, että lokakuussa 2022 eriytin edustamani hoidon omaksi energeettiseksi hoitomuodoksi. Näillä keinoin hoidan itseäni, perhettäni ja suurta asiakaskuntaa mitä moninaisimmissa ongelmissa, niin ryhmä- kuin yksilöhoidoissakin. Olen vihdoin löytänyt sen oman juttuni, mitä täydestä sydämestäni rakastan tehdä. Ja siitä haluan antaa palasen myös Sinulle!

Ennen hyvinvointivalmentajaksi ja energeettiseksi hoitajaksi ryhtymistä työskentelin vuosikausia THL:ssä ja lääketeollisuudessa terveystaloustieteen asiantuntijana. Aikoinani opiskelin terveydenhoitajaksi ja sen jälkeen jatkoin opintoja terveystaloustieteessä aina tohtorin tutkintoon asti. Lopulta kuitenkin suuri kaipuuni keskittyä sairauden sijasta terveyteen vei voiton. Tunnen läpikotaisin niin virallisen kuin vaihtoehtoisenkin terveydenhoidon, ja sen koen suureksi vahvuudekseni nykyisessä hyvinvointityössäni. Kaikki mitä opetan ja teen asiakkailleni perustuu omakohtaiseen kokemukseen, ja se on tuonut paljon syvyyttä ja ymmärrystä tekemääni työtä ja asiakkaideni kohtaloita kohtaan. 

Tällä hetkellä teen töitä ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi EcoHealth-nimisessä yrityksessäni. Toivon sydämestäni, että saan auttaa myös Sinua voimaan paremmin. Toivottavasti näissä merkeissä tavataan!